27. travnja “Normanovska osvajanja” gostovala su u Gradskom kazalištu Požega. Pred 220 gledatelja koji su pozorno pratili dogodovštine jedne pomalo čudne, a opet potpuno “normalne” obitelji, Ludensovci su i Požežanima predstavili svoje mlado kazalište.

Gradsko kazalište Požega osnovano je krajem prosinca 1994., a svečano je otvoreno 10. ožujka 1995. godine. Započelo je osvajati i odgajati svoju publiku ponajprije redovitim repertoarom za djecu i odrasle, sastavljenom uglavnom od predstava gostujućih kazališta. S obzirom na to da nema vlastiti ansambl, kazalište je vlastitu produkciju gradilo spajanjem stručnih kazališnih gostiju (pedagoga, redatelja, dramaturga, scenografa), požeških amatera i bogate literarne baštine požeštine. U jednoj sezoni Gradsko kazalište Požega odigra ukupno na vlastitim daskama, ali i gostujući po Hrvatskoj, oko 130 predstava.

Prilikom gostovanja Ludens teatra dogradonačelnik grada Požege Ivan Enjingi zaželio je koprivničkom kazalištu puno uspjeha u daljnjem radu i pridružio se ekipi “Normana” u ugodnom druženju poslije predstave.