Ludens Teatar najavljuje premijeru nove predstave „Kazalište – što, kako i zašto uopće” u režiji Ranka Zidarića, za 21. lipnja u Domu mladih u Koprivnici. Nakon uspješnih „Normanovskih osvajanja“, premijere dječje predstave “Tinta, let i topla voda” te razmjena predstava s drugim regionalnim kazalištima, koprivničko kazalište predstavlja svojoj publici treću vlastitu produkciju.

Glavnu ulogu u predstavi tumači Sven Šestak, jedan od osnivača „Ludens teatra“. No pozornica će svejedno biti puna raznoraznih likova.

SVEN ŠESTAK: „Radi se o tome da predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o samom kazalištu kao svojevrsnom fenomenu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Naravno govorim isključivo o kazališnom mehanizmu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925.g., a iz pouzdanih izvora znam da stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je jedan složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom i u našoj predstavi. Oni predstavljaju sami sebe. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa će tako i ona predstavljati samu sebe.“