Naslov je nove predstave koju Ludens teatar u suradnji sa Kazališnom družinom “Duga” priprema za djecu. “Oprez djevojčice, oprez dječaci” rađena je prema tekstu Zvjezdane Ladike, predstava je to koja na izrazito zabavan način, uz mnogo pjesme, glazbe i veselja ima zadaću da umjetničkim pristupom ispuni vrlo životne i konkretne situacije kao što je snalaženje u prometu koji često zbunjuje djecu.

Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom, na putu od kuće do škole ili vrtića, poučavaju djecu o važnim prometnim znakovima. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi se djeca tijekom predstave mogla upoznati i sa instrumentima koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo. Cijeli je program zamišljen kao interaktivni odnos između djece i izvođača u kojem djeca sudjeluju svojim znanjem o ponašanju u prometu.

Predstava će biti, nadamo se, sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu, kako se u njemu vladati te upoznavanje najvažnijih prometnih znakova i osmišljenog umjetničkog sadržaja u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj.

Predstava je primjerena dobi djece do IV razreda osnovne škole.