U utorak, 21. rujna 2010. u 20,00 sati, u Domu mladih Koprivnica, a u organizaciji Ludens teatra, gostovat će GDK “Gavella” iz Zagreba s predstavom Conora Mc Phersona “Brana”, u režiji gošće iz Slovenije, Mateje Koležnik.

McPhersonova “Brana” praizvedena je u čuvenom londonskom kazalištu Royal Court 1999. godine, otkad je osvojila mnogobrojne europske (između kojih je i ona splitskog HNK), ali i broadwayske pozornice. U jednom baru u irskim “bespućima” četvorica mještana, trudeći se impresionirati “urbanu ženu” koja se tamo doselila iz grada, prepričavaju jezive lokalne događaje, uglavnom sumnjive vjerodostojnosti. Međutim, i žena ima svoju priču, osobniju, tragičniju i zbog toga neusporedivo dojmljiviju od njihove. U predstavi igraju Dražen Kühn, Sven Medvešek, Sven Šestak, Ozren Grabarić i Ksenija Pajić, dramaturg je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, a kostimografiju Mirjana Zagorec.

S posnosom najavljujemo da je potpisan ugovor između Ludens teatra i Kazališta “Gavella” kojim će se, nakon 10 godina odsutnosti, kazalište “Gavella” vratiti u Koprivnicu gdje će gostovati sa dva do tri naslova tijekom kazališne sezone.

Ulaznice za izvedbu “Brane” su puštene u prodaju te ih možete nabaviti u “Šarenom dućanu”, na recepciji Hotela “Podravina”, te na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18,00 sati.
Rezervacije ulaznica možete izvršiti na www.ludensteatar.hr.