U utorak, 26. travnja 2011. u 20,00 sati u Domu mladih Koprivnica, a u organizaciji Ludens teatra, gostovat će GDK “Gavella” iz Zagreba s predstavom Miroslava Krleže “Leda” u režiji Borisa Svrtana.

Ovim putem obaviještavamo našu cijenjenu publiku da se ulaznice mogu kupiti u Šarenom dućanu, Hotelu Podravina te na dan predstave od 18 sati na blagajni Doma mladih, a da je broj ulaznica koje se mogu rezervirati putem web stranice ograničen.

U godini u kojoj obilježavamo 30 godina od smrti velikog hrvatskog pjesnika, dramatičara, prozaika i esejista, Miroslava Krleže, Ludens teatar dovodi u Koprivnicu jednu od drama iz “Glembajevskog ciklusa”.

“Ništa što se može dogoditi između jednog muškarca i jedne žene nije tako važno te bi o tome trebalo naročito razbijati glavu.”, govori nam Miroslav Krleža kroz usta jednog od svojih likova, dok nam cjelinom “Lede” poručuje upravo suprotno. Ovaj ponajprije glumački komad, blistavo napisanih dijaloga, intrigantnih situacija i višeznačnih odnosa, podjednako je komedija, koliko i salonska drama; “ljubavna igra”, koliko i egzistencijalna melodrama. No žanr je manje bitan, dok god nam se Krležini likovi obraćaju s takvom, kazališnom i životnom, plastičnošću i uvjerljivošću, dok god je njihova “nepodnošljiva lakoća postojanja” toliko suvremena da imamo dojam kao da smo zakoračili u tekst nastao sada, u vakuumu početka 21. stoljeća. U režiji Borisa Svrtana, donedavno glumca teatra u Frankopanskoj, a sada pedagoga na Akademiji dramskih umjetnosti i redatelja, u “Ledi” igraju Ozren Grabarić, Janko Rakoš, Bojana Gregorić Vejzović, Franjo Dijak i Jelena Miholjević, te Damjan Sabolić Novaković, Mirela Videk i Marko Gudelj. Scenograf je Miljenko Sekulić, a kostimograf Leo Kulaš.