Polaznici dramskog studija Ludens teatra sinoć su se vratili iz Starog grada na Hvaru gdje su sudjelovali na 52. festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se odvija od 16. do 20. svibnja. Upravo su oni imali čast otvoriti natjecateljski dio festivala s predstavom Allana Owensa “Snježna žena”.

Dojam koji su ostavili i više je nego pozitivan. Iako našim mladim kazalištarcima prema mišljenju stručnog žirija nedostaje sigurnosti koja se stječe iskustvom, imaju velik potencijal koji će razviti predanim radom i zalaganjem. Veliku pohvalu za svoj rad dobila je i njihova voditeljica, inače redateljica predstave, Dijana Mateša, prof.

Čestitamo našim momcima i djevojkama na ovako uspješnom prvom predstavljanju na državnom natjecanju, a sve vas koji još niste ili biste željeli ponovo pogledati predstavu “Snježna žena” pozivamo da to učinite u sklopu Vikenda amaterskog kazališta koji će se održati u Domu mladih od 15. do 17. 06. 2012.

O predstavi i ekipi:
Mladić i starac kreću na put u potrazi za nečim što je samo njima znano. Na povratku ih posjećuje tajnovita Snježna žena i starac umire. Tko je ona? Odakle je došla i kamo se vraća? Donosi li dobro ili zlo? Treba li joj davati obećanja? Treba li ta obećanja održati pod svaku cijenu? Predstava postavlja pitanja bajkovitom igrom sjena isprepletenih prizorima iz stvarnog života.

Redatelj: Dijana Mateša, prof.

Glume:
Alicé Ladan – Snježna žena
Antonio Manjić – mladić; otac
Jan Barić – starac; pripovjedač; dijete
Karla Vlašić – pripovjedač; dijete; seoska žena
Alma Terzić – pripovjedač; dijete; seoska žena
Jelena Markota – pripovjedač; dijete; seoska žena
Petra Lozo – pripovjedač; dijete; seoska žena
Petra Sedlanić – pripovjedač; dijete; seoska žena
Ivan Kovačić – pripovjedač; dijete; seoska žena
Autor adaptacije teksta: Dijana Mateša, prof.
Scenograf: Dijana Mateša, prof.
Kostimograf: Dijana Mateša, prof.
Tehničar rasvjete: Tomislav Jurenec
Tehničar zvuka: Tomislav Jurenec