Prvi vikend u lipnju (4.-5.6) rezerviran je za sedmi VAK. Na ovom će se izdanju Vikenda amaterskog kazališta predstaviti tri skupine Dramskog studija Ludens teatra, a posjetitelji će moći vidjeti sljedeće predstave:

SUBOTA (4.6.)

18:30 PANIKA U STRAHOGRADU (skupina Male Pahuljice)

O PREDSTAVI:  „Panika u Strahogradu“ je predstava o strahovima. Strahovi mogu biti mali, veliki, strašni, čupavi, bezazleni i razigrani. Žive u Strahogradu i idu u Strahoškolu gdje uče nevjerojatne vještine: kako prepasti prijatelja, kako se naguravati oko stola i kako ne otići na spavanje. Ali i strahovi se mogu prepasti. Najviše se boje nestraha i velike knjige u rukama jedne djevojčice. A čega se sve boje djeca i boje li se djeca više od odraslih saznajte u ovoj predstavi nastaloj prema tekstu Ive Milley i improvizacijama polaznika. Ako vas nije strah.

IGRAJU: Anja Milivojević, Mia Jarnjak, Lara Šafar, Klara Premec, Iva Cvelber, Tonka Lonjak, Nera Teufel, Zora Teufel, Arian Štimac, Bernard Kralj

VODITELJICE: Martina Trešćec Godek i Dijana Mateša

19:15 NE OČAJAVAJTE NIKAD (skupina Kaotis Teatralis)

O PREDSTAVI: Komedija „Ne očajavajte nikad“ nastala je prema istoimenoj drami Branislava Nušića. Prikazuje se francusko društvo 1920-ih godina i općenito međuratno stanje zemlji. U priču o oslobođenju jednog vojnika iz njemačkog ropstva uvlači se niz zanimljivih karaktera. Spletke koje izvodi ogorčen suprug kada sazna da pokojni muž njegove žene nije poginuo krenut će u krivom smjeru i stvoriti niz zanimljivih situacija.

IGRAJU: Mihael Kramarić, Matej Miotić, Nives Krmpotić,  Ivan Kovačić, Iva Rajković, Doria Sačer, Sara Gospočić, Klaudija Ivačić, Ena Vuglovečki, Maja Loborec

VODITELJICA: Martina Trešćec Godek

 

NEDJELJA (5.6.)

18:30 ZAŠTO (NE) MIJENJATI SVOJE DIJETE (skupina Anonimno kazalište)

O PREDSTAVI: Predstava je nastala prema motivima dramskog teksta Zločesto dijete Mire Gavrana, a upotpunjena je dijelovima iz improvizacija polaznica. Govori o tome kako se jedna mama snalazi sa svojom neposlušnom kćeri i što se događa kada ju pokuša promijeniti i učiniti dobrom i poslušnom djevojčicom.

IGRAJU: Dora Špoljar, Lana Kovač, Jana Neimarević, Marta Mesarić, Lara Podhraški, Lucija Kuzmić, Tina Odobašić, Dunja Vuglovečki, Tereza Kokša, Ivana Radić

VODITELJICA: Ivana Pintarić

19:15 OTPAD NIJE SMEĆE (GKP Komunalac) – tribina

20:00 ZELENA PTICA (Dramski studio Ludens teatra/GKP Komunalac)

O PREDSTAVI: „ Zelena ptica“ je svojevrsna moderna bajka koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Što će se dogoditi u Sretnom kraljevstvu kad građani prestanu brinuti o čistoći i grad postane zatrpan smećem? Kako riješiti takav problem? U sve to se uplete i ljubavna priča koja postavlja pitanje vjerovati srcu ili razumu. Izvrstan i zabavan dramski tekst napisala je Marijana Nola.

Dakle, kao najvažnija tema spominje se razvrstavanje otpada. Cilj je potaknuti građane Koprivnice da iskoriste mogućnosti koje imaju i brinu se za ljepši i zeleni grad. U postavi predstave je samo šest polaznika dramske koji igraju desetak različitih uloga. Polaznici sami rješavaju pitanje kostimografije, scenografije, šminke i režije općenito. U predstavi ima glazbenih i filmskih asocijacija koje će publiku nasmijati do suza.

IGRAJU:  Petra Balija, Jan Barić, Stella Dorić, Matija Gašpari, Petra Lozo,  Mihovil Maloča

VODITELJICA: Martina Trešćec Godek