Ovog vikenda Koprivničanci će moći uživati u novoj predstavi Ludens teatra

Jedanaestu sezonu u Ludens teatru otvara nova predstava „Sjećanje vode“ u režiji Franke Perković. Radi se o tekstu Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier.

Svečana premijera zakazana je za 11. studenog, dok će koprivnička publika predstavu moći pogledati već 12. studenog u 20:00 sati u Domu mladih. Prva repriza bit će ujedno i prva kazališna predstava u Koprivnici prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, koje će pomoću uređaja za audio deskripciju moći pratiti predstavu. Uređaji su u Koprivnicu stigli povodom devetog Festivala prava djece u organizaciji udruge Alternator.

Predstava govori o tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima. Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan. Njihova su sjećanja varljiva, ponekad razorno bolna, ponekad razorno smiješna, no i suze i smijeh ostvaruju svoju katarzičnu funkciju i pomažu trima ženama da ponovo uspostave zagubljenu bliskost.

U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić te Ivan Grčić.

Ulaznice za prvu izvedbu predstave „Sjećanje vode“ mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu, na portalu Ulaznice.hr te u uredu Ludens teatra (Doma mladih/1. kat). Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 40,00 kn.