‘Moderni oblici patnje’ nova je predstava Ludens teatra u koprodukciji s GDK Gavella.

Premijera je 18. prosinca, a repriza 19. prosinca 2022. u Domu mladih Koprivnica, s početkom u 20 sati.

Tekst i dramaturgiju potpisuje Dina Vukelić, redatelj je Dario Harjaček. Glumci su Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović.

‘Moderni oblici patnje’ drama je mlade autorice Dine Vukelić koja je prvu izvedbu doživjela 2021. u režiji nagrađivanog redatelja Darija Harjačeka u emisiji Radio atelje, a sada ju isti redatelj postavlja kao komornu predstavu u koprodukciji Kazališta Ludens i Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Nezdrava simbioza majke, nekad čuvene, a danas zaboravljene voditeljice Irme Valić, i njezina pasivnog i rezigniranog sina, neostvarenog 30-godišnjeg intelektualca Ognjena, u neprekidnom se društvu nadrealno fatalne mlade zvijezde TV ekrana Silvije, pretvara u intimne noćne more i potisnuta maštanja sa željom (ili izostankom želje?) da se protagonisti drame izvuku iz nametnutog okvira izolacije i postpandemijskog svijeta.

Predstava je to o sukobu generacija, od kojih se obje podjednako ne mogu prilagoditi pravilima sistema i ‘Ugodnog života’, kako se zvala ugašena emisija voditeljice Valić. Potreba za samoponištenjem i za opstankom – kako u stvarnosti, na tržištu, pa tako i u bespućima interneta – u međusobnoj negaciji stvara tenziju koja čvrste spone među predstavnicima triju svjetonazora dovodi do ekspresionističkog krika. Drama se pritom fokusira na psihograme triju likova i njihovu nesvakidašnju svakodnevnicu, ulazeći u različite oblike i manifestacije tjeskoba i patnji – onih stvarnih, digitalnih i podsvjesnih.

Ulaznice za reprizu mogu se kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr.

Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.