Dana 15.11.2009. nakon sitnih problemčića koji bi se i službeno mogli nazvati “viša sila” počele su probe za novu predstavu u produkciji Ludens teatra.

Riječ je o izuzetno uspješnom tekstu jedne od vodećih mladih hrvatskih autorica, Tene Štivičić, “Nemreš pobjeć od nedjelje” koji je 1999. dobio Nagradu “Marin Držić” i Rektorovu nagradu, a objavljen je u zbirci hrvatskih drama devedesetih Nova hrvatska drama. Tekst je praizveden 26. 4. 1999. u Zagrebačkom kazalištu mladih. KRATAK SADRŽAJ Ona i On su dvoje mladih ljudi koji predstavljajući razvoj vlastite ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti, svjedoče o gomili problema s kojima se, živeći ovdje i sada, svakodnevno susrećemo.

Kroz svima poznate, klišeizirane, situacije Ona i On prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.

redatelj i scenograf: Dario Harjaček kostimograf: Marita Ćopo oblikovatelj rasvjete: Zdravko Stolnik izvršni producent: Sven Šestak igraju: Jelena Hadži-Manev i Filip Juričić Premijera je predviđena za kraj siječnja 2010.g.