Idući vikend posvećen je Vikendu amaterskog kazališta koji počinje 15.06. od 12:00 h u Muzeju grada Koprivnice gdje će se održati svečana primopredaja vrlo vrijednih materijala Gradskog amaterskog kazališta (popularni GAK) koji će budućim generacijama uvelike pomoći u razumijevanju kulturne scene Koprivnice s početka pedesetih godina i dalje. Gradsko amatersko kazalište Koprivnica djelovalo je punih 11 godina: od 1953. do 1964.

Istoga dana, s početkom u 19:00 h. Brojni uvaženi gosti, sudionici u radu Gradskog amaterskog kazališta dočarati će nam atmosferu iz doba djelovanja GAK-a kroz projekcije, mnoštvo duhovitih anegdota i prigodnu izložbu fotografija, koja je postavljena u Domu mladih u suradnji s Muzejom grada Koprivnice. Dio večeri biti će posvećen gospodinu Jošku Gudiću, jednom od članova Gradskog amaterskog kazališta koji nas je nedavno napustio.

U nastavku večeri, polaznici dramskog studija prenjet će nam atmosferu s Međunarodnog Festivala amaterskih kazališta, koji se održao u Starigradu na Hvaru, a gdje su kao predstavnici Županije nastupili s predstavom “SNJEŽNA ŽENA” koju je prilagodila i s njima uvježbala prof. Dijana Mateša, voditeljica dramskog studija.

Subota, 16.06. od 19:00h rezervirana je za PLESODROM! Plesni studio “Jump” ove će godine po 14 puta održati svoju atraktivnu scensko plesnu završnu priredbu uz svoje brojne goste i prigodnu izložbu fotografija. Plesači Jump-a će ujedno predstaviti svoj humanitarni rad na međunarodnom projektu “Šalji dalje”, Hrvatska (“Pay it forward”, Croatia)

Zajedničkom predstavom svih polaznika Dramskog studija Ludens teatra u sezoni 1011/2012. “SAN KOPRIVNIČKE LJETNE NOĆI”, u režiji profesorica Martine Trešćec i Dijane Mateša, svečano će se zatvoriti Vikend amaterskog kazališta.

Stoga Vas pozivamo da nam se u što većem broju pridružite u Domu mladih. Ulaz je na sve priredbe slobodan.