Ludens teatar na svoj repertoar vraća predstavu Darija Harjačeka „Nemreš pobjeć od nedjelje“. Uoči premijere, koja se dogodila davne 2010. godine Harjaček je rekao: „U Hrvatskoj je teško biti mlad čovjek i svi se mladi ljudi susreću s brdom problema pokušavajući se izvući iz teške situacije te krenuti prema nečem boljem“.

Predstava rađena po tekstu istaknute hrvatske dramatičarke Tene Štivičić, svoju je premijeru doživjela 13. veljače 2010. godine u koprivničkom Domu mladih, a svoju prvu izvedbu odmah dan poslije, na samo Valentinovo. Nakon punih pet godina, koliko je prošlo od kad predstava nije bila pod svjetlima reflektora, Ludens teatar odlučio se na ovu važnu obnovu. Publika će predstavu, nakon svojevrsne pauze, moći po prvi puta vidjeti u Pučkom Otvorenom Učilištu Crikvenica, u Selcu već 26. studenog, ali i 4. i 5. prosinca u Koprivnici.

Drama „Nemreš pobjeć od nedjelje” je praizvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih, nagrađena je Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i Nagradom  „Marin Držić” Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine.