U novoj godini, Ludens teatar odlazi na nova gostovanja. Prva će na gostovanje otići predstava „Nemreš pobjeć od nedjelje“, a gostovanja su zakazana za 25. siječnja u Velikoj Gorici (20:00h), te 8. ožujka u Samoboru (20:00h)

Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) su dvoje mladih ljudi koji predstavljajući razvoj vlastite ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti, svjedoče o gomili problema s kojima se, živeći ovdje i sada, svakodnevno susrećemo. Kroz svima poznate, klišeizirane, situacije Ona i On prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.
Drama je praizvedena 26. 4. 1999. u Zagrebačkom kazalištu mladih, a svoju je premijeru u Ludens teatru doživjela 13. 2. 2010. Drama je nagrađena Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i Nagradom za dramsko djelo “Marin Držić” Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine. Drama je prevedena na engleski jezik.