Čak četiri nagrade za Kaotis Teatralis na Smotri kazališnih amatera u Đurđevcu

Najstarija skupina dramskog studija Ludens teatra, Kaotis Teatralis, predstavila se na XIV Županijskoj smotri kazališnih amatera Koprivničko-Križevačke županije u Đurđevcu održanoj 1. i 2. travnja, te se vratila u Ludens teatar s četiri vrijedne nagrade.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i osvojene dvije nagrade, ove se godine, Kaotis teatralis, predstavio s čak dvije predstave: „Ne očajavajte nikad“ (Branislav Nušić) te „Zelena ptica“ (Marijana Nola), a doma su se vratili s čak četiri nagrade. Nagrade je osvojila postava predstave „Zelena ptica“ u sljedećim kategorijama: Najbolja režija – Martina Treščec Godek i Karlo Kučanda; Najbolja ženska sporedna uloga – Petra Lozo; Najbolja muška sporedna uloga – Matija Gašpari te nagrada za drugu najbolju predstavu.

„Zelena ptica“ “ je svojevrsna moderna bajka koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Što će se dogoditi u Sretnom kraljevstvu kad građani prestanu brinuti o čistoći i grad postane zatrpan smećem? Kako riješiti takav problem? U sve to se uplete i ljubavna priča koja postavlja pitanje vjerovati srcu ili razumu.