Kaotis Teatralis s čak dvije predstave odlazi na Smotru kazališnih amatera u Đurđevac
Najstarija skupina dramskog studija Ludens teatra, Kaotis Teatralis, predstavit će se na XIV Županijskoj smotri kazališnih amatera Koprivničko-Križevačke županije u Đurđevcu.
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i povratka u Koprivnicu s čak dvije nagrade (za predstavu “U kojem kutku leži tvoja sudbina” – nagrada za inventivnost te nagrada za kostimografiju), ove će se godine, Kaotis teatralis, predstaviti s čak dvije predstave: „Ne očajavajte nikad“ (Branislav Nušić/izvedba: Veseli očaj) te „Zelena ptica“ (Marijana Nola/izvedba: HRKALJ). Predstave s kojom će pokušati izboriti plasman na državno natjecanje, na rasporedu su u subotu, 1. travnja. Prva će biti izvedena predstava „Ne očajavajte nikad“ u 15:30 sati, a nakon nje predstava „Zelena ptica“ s početkom u 16:40.
„Zelena ptica“ “ je svojevrsna moderna bajka koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Što će se dogoditi u Sretnom kraljevstvu kad građani prestanu brinuti o čistoći i grad postane zatrpan smećem? Kako riješiti takav problem? U sve to se uplete i ljubavna priča koja postavlja pitanje vjerovati srcu ili razumu. Cilj predstave je potaknuti građane da iskoriste mogućnosti koje imaju i brinu se za ljepši i zeleni grad.
„Ne očajavajte nikad“ prikazuje francusko društvo 1920-ih godina i općenito međuratno stanje zemlji. U priču o oslobođenju jednog vojnika iz njemačkog ropstva uvlači se niz zanimljivih karaktera. Spletke koje izvodi ogorčen suprug kada sazna da pokojni muž njegove žene nije poginuo krenut će u krivom smjeru i stvoriti niz zanimljivih situacija.