U sklopu dramskog studija Ludens teatra, djeluje i Scenografska radionica namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola. Radionica se održava u prostoru Doma mladih pod vodstvom Andreje Živko s kojom polaznici uče o likovnoj umjetnosti, scenografskoj umjetnosti te kazalištu, a krajnji je cilj radionice izrada scenografije za predstave najmlađe skupine dramskog studija Ludens teatra.

Svi zainteresirani, na radionicu se mogu upisati u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1 kat), radnim danom od 10:00 do 14:00 sati, dok se radionica održava srijedom i četvrtkom od 17:00 do 19:00 sati.

Povod za otvaranjem ovakve radionice bio je taj što je scenograf izrazito važan u nastanku kazališne predstave, a uz redatelja i glumce čini jedinstvo. On je stvaratelj i realizator svih likovnih elemenata predstave, odnosno onaj koji kroz svoju likovnost smješta likove u određeni prostor. Kroz ovu će radionicu naši najmlađi polaznici naučiti sve o kazalištu i scenografiji, a zamišljena je tako da uz voditeljicu te goste, afirmirane scenografe, polaznici kroz igru nauče sve o ovoj profesiji.

Uglavnom, puno crtamo, slikamo, modeliramo i igramo se…