DAN ŽENA provedite u Samoboru (8.3.)
Pozivamo vas da Dan žena provedete u Samoboru na predstavi „Nemreš pobjeć od nedjelje“. Od milja zvana „Nedjelja“, na rasporedu je 8. ožujka u 20:00 sati u POU Samobor (Kino dvorana Samobor).
Već dobro poznata priča o dvoje mladih ljudi, koje igraju Filip Juričić i Jelena Hadži-Manev, a koji predstavljajući razvoj vlastite ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti, svjedoče o gomili problema s kojima se svakodnevno susrećemo. Kroz svima poznate, klišeizirane, situacije Ona i On prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.
Drama je praizvedena 26. 4. 1999. u Zagrebačkom kazalištu mladih, a svoju je premijeru u Ludens teatru doživjela 13. 2. 2010. Nagrađena je Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i Nagradom za dramsko djelo “Marin Držić” Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine. Ludens teatar se ovom predstavom predstavio na mnogobrojnih festivalima diljem Hrvatske, a nakon kratke pauze, predstava je obnovljena prošle sezone.