Tamara (Vera Zima), Nora (Dubravka Ostojić), Dinka (Jelena Hadži-Manev) i Anđa (Lada Bonacci), gostuju 21. veljače u Gospiću u 19:30 sati.

Za ovaj je tekst, autor predstave, Davor Špišić dobio nagradu Teatra.hr za najbolji dramski tekst 2014. godine, a ovom je predstavom Vera Zima proslavila 40 godina umjetničkog rada i dobila mnoge nagrade za najbolju žensku ulogu.

Zasigurno jedna od najaktualnijih i publici najbližih predstava, „Žene u crvenom“ tvrđe su nego što se čini. Pucaju i pjevaju, opakije od Nesalomljivih, žilavije od Otpisanih. Prije ili kasnije, zarobit će vas zauvijek.

U vremenu oskudice, mi nudimo obilje. Žene u crvenom su bogata žanrovska riznica. Kao što je i život sam. Poput raskošne ponude tv-kanala, pred vama će se izmjenjivati komedija, triler, socijalna drama i melodrama… Ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i umirovljenički dani. Gušit ćete se u suzama smijeha, tražit ćete predah u džepovima tuge. Tamara, Nora, Dinka i Anđa – žene na rubu i žene u središtu svijeta. Spremne na sve, čak i pravdu uzeti u svoje ruke, kad pravde ponestane.