Nakon jubilarne desete sezone, Ludens teatar u jedanaestu ulazi s novom premijerom

Nakon sedmog Ljeta u Ludensu i ljetne stanke, Ludens teatar ušao je u jedanaestu sezonu svog rada. Iako je prošlogodišnja sezona bila posvećena gostujućim predstavama, ovu će otvoriti nova predstava iz produkcije Ludens teatra. Radi se o humornoj drami „Sjećanje vode“, autorice Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković. Drama je nagrađena prestižnom nagradom Olivier za najbolju komediju.

Tri sestre susreću se uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva evocirajući sjećanja na zajedničko odrastanje u obitelji složenih odnosa: Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, najmlađa, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima. Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan.

Režiju potpisuje Franka Perković, a u predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić te Ivan Grčić. Premijerna izvedba na rasporedu je 11. studenog.