Neprofitna organizacija LUDENS TEATAR nema financijskih mogućnosti izvoditi programe u gradu Koprivnici

U jedanaestoj sezoni Ludens teatar fokusirat će se na provođenje kazališne djelatnosti na području Republike Hrvatske, odnosno gostovanja, dok u Koprivnici planirane aktivnosti nažalost nisu ostvarive.

Stoga obavještavamo naše korisnike, publiku i polaznike programa, da do daljnjega neće biti upisa u Dramski studio, Scenografsku radionicu niti predstava. Naime, nakon deset cijelih sezona zbog nedostatka financijskih sredstava nismo u mogućnosti navedene programe provoditi. Ludens teatar neprofitno je kazalište i kao takvo se u proteklih deset godina radom, trudom, zalaganjem i predstavama pozicionirao visoko u poretku hrvatskih neprofitnih kazališta što dokazuju osvojene nagrade i odličan odaziv publike na sve naše predstave. U našem radu oduvijek nam su nam bili najvažniji naša publika i polaznici koji su kroz godine živjeli i radom pokazali našu misiju. A naša misija i vizija su da kvalitetnim i inovativnim kulturnim sadržajima prenosmo bitne poruke i odgovaramo na potrebe zajednice, izgrađujemo je i odgajamo.

No, da bismo to mogli neophodno je i razumijevanje puno većeg spektra ljudi jer kazališna djelatnost iziskuje trud, strpljenje te određene financijske izdatke, a trenutno je ne možemo provoditi na području Koprivnice zbog uvjeta u kojima se Ludens teatar našao. Hoćemo li zbog trenutne situacije odustati u svojoj namjeri odgajanja i izgrađivanja zajednice? Prestati živjeti našu viziju i misiju? Ispunjavati ono u što vjerujemo da je kazališnoj sceni potrebno? Naravno da nećemo. Ludens teatar nastavlja sa svojim radom, no u nešto drugačijem aranžmanu, za koji će se, vjerujemo, pronaći adekvatno rješenje koje zadovoljava sve strane uključene u novonastalu situaciju. I nadamo se da će se uvjeti za nastavak rada Ludensa u Koprivnici brzo pojaviti i da ćemo svi zajedno opet uživati u kazališnim predstavama, a mlađim naraštajima ponuditi kvalitetne programe.