Dramski studio Ludens teatra predstavio se s čak dvije predstave na ovogodišnjoj 15. Županijskoj smotri kazališnih amatera u Đurđevcu. Predstava “Ispod površine” (Kaotis Teatralis) plasirala se na Državnu smotru kazališnih amatera.

Dramski studio Ludens teatra na 15. Županijskoj smotri kazališnih amatera publici se predstavio s čak dvije predstave: „Strawberry Fields Forever“ (skupina Tišina u ulici), te „Ispod površine“ (skupina Kaotis Teatralis) koja je dobila čak četiri nagrade.

Skupina Tišina u ulici publici se predstavila s napetim krimićem prepunim misterija, a kao inspiracija za predstavu poslužila je pjesma skupine The Beatles. Prvo gostovanje ove skupine na Županijskoj smotri kazališnih amatera nije prošlo neprimijećeno, pa su članovi žirija pohvalili Mihovila Maloču (tekst, glazba, režija), polaznike te voditeljicu Martinu Treščec Godek.

S druge pak strane, skupina Kaotis Teatralis stalni je gost Županijske smotre kazališnih amatera, a ove je godine njihova predstava „Ispod površine“ dobila Nagradu za najbolju predstavu. Tom su se nagradom, drugu godinu za redom, plasirali na Državnu smotru kazališnih amatera koja će se održati sredinom svibnja u Pazinu.

Predstava „Ispod površine“ osvojila je četiri nagrade: Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Petra Lozo), Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu (Mihovil Maloča), Nagrada za najbolju režiju (Karlo Kučanda), te Nagrada za najbolju predstavu.