Pred Koprivničancima je deveto izdanje Vikenda amaterskog kazališta, koji će se održati 2. i 3. lipnja u Domu mladih. Publiku čekaju dvije predstave Dramskog studija Ludens teatra, gostujuća predstava iz Đurđevca, te The best of show.

2.6. SUBOTA

18:30h „The best of show“ (Dramski studio Ludens teatra)

Zabavan program s miksom improvizacija i stand-upa na kojem će se publici pokazati kako su se polaznici Dramskog studija, oni koji ga pohađaju od samih početaka postojanja Dramskog studija, razvili u vrhunske glumce.

20:00h „Bitno je da si Zlatan“ (GK Đurđevac)

REŽIJA: Karlo Kučanda

IGRAJU: David Islam, Karlo Kučanda, Lara Horvat, Anita Ivandija, Mihaela Zvonar, Sanja Sočec, Filip Leo Kovčić, Mihaela Bastalić, Martin Jurić

O PREDSTAVI: Predstava prikazuje život dvojice glavnih likova, Nevena i Odoljena koji koriste isto lažno ime -Zlatan. Pod tim pseudonimom pokušavaju prikriti svoj raskalašen način života i ujedno osvojiti srca svojih odabranica koje sanjaju da se udaju za čovjeka po imenu Zlatan.

3.6. NEDJELJA

19:00h „Nijemi kamp“ (Tišina u ulici/Dramski studio Ludens teatra)

REŽIJA: Martina Trešćec Godek

IGRAJU: Emanuel Frankol, Hrvoje Horvat, Mia Jarnjak, Tereza Kokša, Josip Kovačić, Lucija Kuzmić,  Dora Marinac, Tina Odobašić, Lana Ravnjak, Tamara Sinjerec, Arijan Štimac, Nika Vlahinja, Dunja Vuglovečki, Loris Zelenko

O PREDSTAVI: Za neke probleme koji nas prate u životu odlučimo biti nijemi – ne želimo razgovarati o tome. Što ako je sestra blizanka, s kojom moraš biti stalno, potpuno različita od tebe, a svi očekuju da se iste? Prijatelji te iskoriste, nasamare, vrijeđaju? Sigurno nećeš o tome htjeti govoriti. Kako roditeljima reći da ne osjećamo njihovu ljubav? Bolje ne govoriti o tome.

Nijemi kamp je predstava o djeci koja su odlučila ne govoriti o svojim problemima, odlučili su biti nijemi i o dječaku koji je rođen nijem pa mu je komunikacija otežana. Sve njih okuplja kamp na kojem se pripremaju za pokazivanje svojih talenata na tzv. Kamping showu.

20:00h „Ispod površine“ (Kaotis teatralis/Dramski studio Ludens teatra)

REŽIJA: Karlo Kučanda

IGRAJU: Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Matija Gašpari,  Lovro Hajster, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Maja Loborec, Petra Lozo, Mihovil Maloča, Antonio Manjić, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar, Zvonimir Trgovčević

O PREDSTAVI: Što to grebe ispod površine ljudske psihe? Što leži u dubinama ljudskih duša? Što znači biti normalan? Uz pomoć ozbiljnog liječničkog tima predstava pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja.