Rad Dramskog studija Ludens teatra prepoznat je na međunarodnoj smotri kazališnih amatera u Trebinju. Predstava “Ispod površine” nagrađena Zlatnom maskom za kolektivnu igru.

Dramski studio Ludens teatra prošlog je tjedna predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj smotri kazališnih amatera u Trebinju. Na 61. Festival festivala plasirali su se kao najbolji na državnoj razini, a ni na međunarodnoj razini nisu ostali praznih ruku. Tako je predstava skupine Kaotis teatralis „Ispod površine“, nagrađena Zlatnom maskom za kolektivnu igru, a dodijeljene su i diplome festivala pojedinim članovima Dramskog studija. Tako je Mihovilu Maloči uručena Diploma za autorski song u predstavi „Ispod površine“, dok su Petra Balija i Ivan Kovačić dobili Diplomu za scenski pokret. Petra Lozo, nagrađena je Nagradom za najbolju glumicu u predstavi „Ispod površine“ po izboru publike.

Jovica Pavić, predsjednik stručnog žirija 61. Festivala festivala u Trebinju, nakon dodjele nagrada istaknuo je:

„Mislim da smo u našim odlukama saželi ono što se događalo na festivalu. Interesantno je, simptomatično bilo da je ovaj festival bio u prenapregnutom odnosu kvalitete i entuzijazma, ozbiljnih, starijih ansambala koji imaju tradiciju, u kojima igraju ljudi koji su već u zrelim godinama, i onih ansambala koji su, praktično, kao studentski, omladinski. Jednom riječju – spoj mladosti i iskustva, zrelosti, i ta vrsta, kako bih rekao, prenapregnutosti, dovela je do vrlo uzbudljivog festivala koji je bio angažiran i u društvenom i u umjetničkom smislu.“

Trebinjski Festival festivala najeminentniji je skup dramskih amatera bivše Jugoslavije, a ova tradicionalna smotra najboljih ostvarenja amaterske dramske produkcije okuplja zaljubljenike u kazalište iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i BiH. Ove se godine Festival festivala održavao od 21. do 27. srpnja, a predstava Kaotis teatralisa na rasporedu je bila 26. srpnja u 20:30 sati.
Podsjetimo, predstava „Ispod površine“ na županijskoj je smotri osvojila četiri nagrade: Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Petra Lozo), Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu (Mihovil Maloča), Nagrada za najbolju režiju (Karlo Kučanda), te Nagrada za najbolju predstavu, dok je na 58. FHKA-i osvojila Nagradu za najbolju predstavu i Nagradu za najbolju režiju (Karlo Kučanda).

Predstavu je režirao Karlo Kučanda, a u njoj glume: Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Matija Gašpari, Lovro Hajster, Maja Loborec, Petra Lozo, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Mihovil Maloča, Antonio Manjić, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar, Zvonimir Trgovčević.