Ovogodišnje osmo izdanje Ljeta u Ludensu otvara Luka Vidović i “Magic family show”, a Ludens teatar ovom prilikom uvodi Teatralku – ulaznicu dobrog srca.

Pod svojim sloganom „Kazalište koje se igra“, Ludens teatar je u 11 godina djelovanja uveo razne novitete u svoje poslovanje, ali i promijenio pristup kazališnoj umjetnosti. Upravo u tom smjeru, nastavlja se njegov rad uvođenjem Teatralke – ulaznice dobrog srca. Ova je ulaznica namijenjena osobama slabijeg imovinskog statusa jer smatramo kako kazalište mora biti dostupno svima, te da je ono nužno potrebno današnjem društvu. Kao mjesto dijaloga, ono  je uistinu kuća čuda.

Teatralka – ulaznica dobrog srca, namijenjena je osobama slabijeg imovinskog statusa, koje nisu u mogućnosti izdvojiti iz svog budžeta novac za kazališne predstave koje se održavaju u Ludens teatru. Kroz donacije će posjetitelji omogućavati odlazak u kazalište svojim sugrađanima koji si to inače ne mogu priuštiti. Ovim putem apeliramo na posjetitelje da prilože donaciju za Teatralku u uredu Ludens teatra ili na blagajni Doma mladih. Iznos donacije je proizvoljan, a broj Teatralki po predstavi ovisi o prikupljenim sredstvima. Ove će ulaznice biti moguće podignuti na dan predstave na blagajni Doma mladih.
Uvođenjem ovakvog tipa ulaznice, Ludens teatar nastavlja sa svojom misijom izgradnje i odgajanja zajednice, ali i približavanja kazališta svima bez obzira na socijalni status.